KezdőlapBlogMunkát vállalnák !

Hozzászólások

Munkát vállalnák ! — 6 hozzászólás

 1. Nem sok mindenhez ért, de szorgalmas és rendes ember – én ezt szűröm le. Ha munkáltató lennék, egyszerűbb, könnyen betanulható munkára behívnám.

 2. Igénytelennek hat.Szerintem, ha olyan dologban hirdetem magam, ami már eleve látható a szövegezésből, akkor legalább arra adok, hogy eladhassam magam és hiteles legyek: saját weblap, szépen formázott szöveg, nyelvtani hibák elkerülése.A helyesírásról, -nák -nékről: jól feltételezem amúgy, hogy egy ember felnőttkorára már szabad akaratából – érdeklődésből – olvasott annyi könyvet, hogy azokból felszedje a helyes szóhasználatot, nyelvtant?

 3. Szerintem a hirdetés ciki, olyan munkát nem lehet elvállalni, amihez még egy kicsit sem ért. Mit csinálna, ha véletlen valaki megbízná? Semmi értelme ennek, azt a “minőségi” munkát úgy sem fogják kifizetni.

 4. A -nák -nék toldalékozás eltévesztése sok embernél a nevelésből adódik. Biztos van olyan akinek bántja a fülét, de sok más embernek nem. Szerintem ne az alapján ítéljünk meg egy munkakeresőt.

  Szerintem nagyobb hiba az, hogy a hirdetésből az érződik ki, hogy igazán nem is ért egyikhez sem a felsoroltak közül, csak már bármit bevállalna. De mint az előző hozzászóló is említi, ezt is tanítani kellene.

 5. Szia Judit!

  A cikkre vonatkozóan (rögtön tudtam, hogy nem félreütötted az Á betűt :-)): és vajh mi a gondja az MLM-mel? Ott is dolgozni kell: idő és energia befektetés nélkül nem megy semmi magától. Bár pontos cél, motiváció visz előre.
  Legalább tesz valamit, keres.

  Munkakereső baráttól én is kaptam már olyan CV-t, amiben a középiskolája neve nem szerepelt helyesen. Van ilyen. A motivációs levele meg hemzsegett a mondjam úgy pesszimista megjegyzésektől.
  Nos, változtattam rajta némiképpen – megköszönte, elismerte, hogy jobb lett. Örültem, hogy segíthettem.

  Többen nem tudnak helyesen írni anyanyelvükön (sem) – közülük egyesek igen magas posztokon tevékenykednek (v. csak ott tartják őket busás fizetésért, bebetonozva, mert túl sokat tud erről-arról.

  Van, akinek érzéke nincs a helyesíráshoz, de egyébként meg ász a területén, csak ne neki kelljen papíroznia… Tehát nem feltétlen IQ kérdése.

  1 ismerősünk diszgráfiás, idegen nyelvet is képtelen volt tanulni, felmentették anno… Bezzeg verbális képességeivel meg igen sokat elért!

  Ilyenkor azt nem értem: miért nem adják oda másvalakinek, hogy ellenőrizze már le, olvassa át…Sőt, ha lehet, többeknek is, a több szem többet lát alapon. Hányszor lektoráltam már így rokonnak, barátnak és mindig találtam valamit!

  Konzekvencia: senki sem tévedhetetlen, kevés az akarás, jó irányban kell haladni és mindig nyitott szemmel + szívvel járni, akkor ránk találnak a lehetőségek, tán épp az, amelyiket keressük 🙂

 6. Ha nem is materialista valaki, akkor is el kell ismernie, hogy
  valamiből azért meg kellene élni mindenkinek, aki egyszer megszületett.

  Az iskolákban sok mindent megtanítanak és bemagoltatnak,
  de erről nem sok szó esik. A felső fokú képzésekben sem.
  Mintha ez nyilvánvaló lenne: biztosan akad majd egy munkaadó,
  akivel boldog lehetsz egy darabig – a következő már könnyebben jön. – Csakhogy éppen ma reggel mondta be a rádió, hogy már
  két évre sem látni előre a munkaerőpiacon-így senki sem tudja megmondani, mit érdemes megtanulni(tehát állandóan tanulni és váltani kell).
  Hozzá tenném: az viszont látható, hogy most hányan vannak munka nélkül, olyanok, akiknek reményük sincs -pl. a családi hátterük, képzetlenségük és az előítéletek (diszkrimináció) miatt. Akiknél a napi betevő falat a legfőbb probléma(egy “etnikumra” gondolok).
  Sajnos a szóban forgó emberekhez nemigen jut el A magad útján és A gazdagság útján sem. Velük külön kellene foglalkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.