Ugye te nem írnád meg a világ legunalmasabb önéletrajzát?

A világ egyik legunalmasabb önéletrajzát egy ismerősöm mutatta nekem, aki a saját cégébe keresett marketingest. Az anyag a Felesleges és Értelmetlen Jelentkezés iskolapéldája. Pontosan ez az a silány minőségű anyag, amit a 200 jelentkező nagy része beküld. Szerintük ez egy „jelentkezés”, a HR-es szerint viszont „szemét”. A legszomorúbb azonban az, hogy ez az anyag egyáltalán nem szokatlan. Még azt is megkockáztatom, hogy elsőre talán te sem találsz különösebb kivetnivalót rajta. Az eredmény azonban a te szemszögedből: nulla, más szavakkal egy újabb kudarc. A felvételiztető szemszögéből pedig az eredmény egy elmormogott káromkodás és egy újabb út a kávéautomatához.

A titok nyitja: a motivációs levél

Itt és most elmondok neked egy nagyon egyszerű titkot, amit a legtöbb munkakereső sosem fog megtudni: a titok nyitja a motivációs levél. A motivációs levél olyan, mint a királyvíz: megmutatja, mi az arany, és mi nem az. Vagyis onnan tudhatod, hogy te is középszerű jelentkező vagy (és eleve kiesel, mert a legtöbb állásra eleve túljelentkezés van), hogy nehezen tudod megírni a motivációs levelet.

Íme az ígért elrettentő példa arra, hogy milyen motivációs levél születik, amikor valaki olyan állásra jelentkezik, ahol az égvilágon semmi keresnivalója. (A személyes adatokat természetesen megváltoztattam, a formátum, terjedelem és a tördelés viszont az eredeti.)

Neked feltűnik ezen a motivációs levélen bármi? Ha nem kaptál a szívedhez, és nem érzed extrém bénának, akkor bizony jó helyen jársz: vakfoltod van a közhelyekre, és jó eséllyel te is egy vagy az arctalan 200 fős tömegből, akik minden nagyjából szóba jöhető állásra beküldik a pályázatukat. Aztán persze fel vannak háborodva, hogy nem találnak munkát…

A közhelyes motivációs levél hibái

Hogy megértsd a középszerű motivációs levél jellemzőit, nézd meg kissé alaposabban a fenti anyagot. A jobb érthetőség kedvéért színes kerettel jelöltem, hogy mit nézz:

Nos, mi a feltűnő így első pillantásra is ezen az anyagon? Hát például a hossza, nem? Itt van egy ember, aki szerint ő alkalmas erre a pozícióra, de képtelen egy normál A4-es lapot teleírni azzal, hogy miért is… Aztán számomra az is megdöbbentő, hogy az illetőnek láthatóan fogalma sem volt, mi a különbség a motivációs levél és az önéletrajz között. A motivációs levélbe ugyanis szóról szóra ugyanazt írta, mint ami az önéletrajzában már szerepelt, csak a főneves szerkezeteket szedett-vedett igés mondatokká bővítette. A pirossal keretezett rész ugyanis egy az egyben lefedi az önéletrajza „személyes adatok, végzettségek, előző munkahelyek és számítógépes ismeretek” című pontjait, a kékkel keretezett silányka bekezdés pedig a „tulajdonságaim” című önismereti vakfolt tételeit részletezi. Ha ezt a két részt figyelmen kívül hagyjuk (hiszen ezek az önéletrajzban is olvashatók), gyakorlatilag nem marad motivációs levél! Más szavakkal: emberünk ugyancsak elszabotálta a motivációs levél megírását.

Íme néhány további jelzés a szövegből:

Amennyiben megfelelek – Aki ilyet ír, az maga sem tudja, megfelel-e. A bizonytalanság az alkalmatlan jelentkező egyik leggyakoribb ismertetőjele. Aki biztos magában, az mást ír lezárásnak, mondjuk valami ilyesmit: „Örömmel találkoznék Önökkel személyesen is, hogy megismerjük egymást, és választ kapjunk a további, egymással kapcsolatos kérdéseinkre.”

sok szeretettel várom a hívásukat – Ez nem barátkozás vagy vendégség, hanem munkakeresés:
a szeretet itt aligha érdekel bárkit is – még a szófordulatok szintjén sem.

Használhatatlan önéletrajz

Ez a példa jól mutatja a másik gyakori hibát — amikor valaki formális feladatnak tekinti az önéletrajzát (CV), és nem mutatja meg magát benne. Íme egy részlet önéletrajzából: „Tulajdonságaim: pontos, megbízható, terhelhető, jó kommunikációs készség, gyorsan tanulok, kreatív”. Na nekem ebből rögtön kiderült,  hogy az illetőnek fogalma sem volt róla, hogy milyen ember. Szegény a nagy kapkodásban gyorsan összedobált hat kifejezést, ami szerinte bejön a munkáltatóknak. Aki kreatív, az ilyen anyagot ad le? Aki jól kommunikál, az vajon nem olvassa át az irományát, hogy legalább azt észrevegye, hogy különféle szófajokat (jelző, főnév, ragozott ige) halmozott egymás után, amitől a szövege magyartalan? Aki gyorsan tanul, az nem tölt le az Internetről valami mutatósabb és divatosabb motivációs-levél sablont?

A fenti anyag azért használhatatlan, mert aki írta, nem ismerte önmagát, és csak (szerinte) divatos szavakkal próbálta pótolni az űrt. A kulcs az álláskeresésben nem más, mint a reális önismeret. Biztosan sokszor hallottad már ezt a szót, de vajon érted is, hogy mit jelent? Te meg tudod mutatni magad egy kétoldalas anyagban? A reális önismeret szerintem azt jelenti, hogy a múltbeli munkatapasztalataid alapján tiszta képed van róla, hogyan és mikét működsz a munkádban, és meg is tudd fogalmazni a valódi tulajdonságaidat. Hogy konkrétabb legyek, a fenti semmitmondó listát én például valahogyan így fogalmaznám meg:

pontos – A megbeszélt időpontokra, találkozókra időben érkezem, nem szeretek senkit megvárakoztatni. Vagy: A munkában elvárt határidőket meg szoktam tartani; egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt években hányszor csúsztam ki a határidőből.

megbízható – Kínosan ügyelek arra, hogy a munkatársaimnak tett ígéreteimet betartsam. Vagy: Jellemző rám, hogy lelkiismeretesen dolgozom, kifejezetten zavar, ha nem minőségi munkát adok ki a kezemből.

terhelhető – Jól bírom a feszült munkatempót, az irodai stressz nem különösebben hat rám, inkább felpörget.

jó kommunikációs készség – Hamar és könnyen teremtek kapcsolatot az emberekkel, főleg telefonon.

gyorsan tanulok – Gyorsan olvasok és meglehetősen célzottan használom a Google-t és a YouTube-ot. Az internet adta ingyenes lehetőségekkel általában könnyen és különösebb erőfeszítés nélkül tanulok meg új dolgokat.

kreatív – Könnyen jönnek új ötleteim, a szokványos megoldásokhoz képest általában sokféle új javaslatom van.

Na hát ehhez kell a reális önismeret! Ja, és ez persze az is, hogy nem írsz le olyat, ami nem 100 százalékban igaz rád… Sok álláskereső elköveti azt a hibát, hogy azt hiszi, neki is úgy kell eladnia magát, ahogy a keleti országokban a kereskedők népszerűsítik a portékájukat. Egy török bazárban az a norma, hogy az árus egy „csodás, kézzel hímzett takarót” sóz rád, amiről csak otthon derül ki, hogy molyos, gépi szemét. A magyar munkaerőpiacon nem sikeres ez a hozzáállás. Ezért sose fényezd magad ilyen módon, mert az igaztalan állítások nevetségessé teszik az anyagodat és a személyedet, nem pedig hitelessé. Én például sosem írnám be magamról egy bemutatkozásban, hogy pontos vagyok, mert tudom, hogy ha felvennének, egy napon belül kiderülne a turpisság — valószínűleg már ez első héten többször késve érkeznék reggelente.

Mire számíthatsz, ha az anyagod a fentihez hasonló?

• El sem olvassák. (Én biztosan nem tenném – már ránézésre látnám, hogy halálra fog untatni.)
• Behívnak interjúra – és utána küldenek el.
• Felvesznek próbaidőre – és még a próbaidő letelte előtt elküldenek.
• Felvesznek próbaidőre – majd véglegesítenek ugyan, de a munkád éppen olyan középszerű és unalmas lesz, mint az az anyag, amelynek a bekerülésedet köszönhetted. És te leszel az, akit az első leépítéskor lapátra tesznek…

De akkor mi teszi a jó motivációs levelet?

Ha jó minőségű anyagot akarsz beküldeni, az első és legfontosabb, hogy a neked teljesen passzoló állásra jelentkezz. Ennek mikéntjéről a következő leckékben olvashatsz majd. Ami a dolog formai részét illeti, íme néhány ötlet, hogy elkerüld a közhelyesség csapdáját:

• Írj személyes hangvételben. Az adatok elolvashatók a csatolt önéletrajzban. A motivációs levélben azt mutasd be, hogy mi az, amitől te több vagy, mint egy adathalmaz. Mindenhol egyes szám első személyben fogalmazz.

• Adj konkrét indoklást. Őszintén indokold meg, miért ebbe a szektorba, ehhez a céghez adsz be anyagot? Miért nem mész inkább a szalámiiparba vagy egy konkurenshez?

• Mutasd ki, hogy elkötelezett és érdeklődő vagy. Fejtsd ki, hogy mégis mi vonz ebben a munkában. Mi foglalkoztat intellektuálisan és érzelmileg?

• Írj a terveidről. Mit szeretnél ebben a munkakörben elérni? Hogyan látod ennél a cégnél a jövődet, ha felvesznek? Hova akarsz eljutni? Itt a legjobb, ha már kész javaslatokkal érkezel: például a céges honlap vagy az éves jelentés alapján mit javasolnál, mit tennél jobbá? (Ehhez persze az kell, hogy ott legyél az adott témában — ez a legtöbb jelentkezőre nem jellemző, ezért ők arra várnak, hogy majd a próbaidő alatt „betanítják” őket.)

Ha ezekre a kérdésekre nem tudsz pontos és gyors választ adni, nem jó állást akarsz megpályázni, és te is a középszerű, szürke tömegben fogsz versenyezni.

Feladatok

Feladatok

  1. Ha van önéletrajzod és motivációs leveled, amit már megírtál (netán el is küldtél), vedd elő, és elemezd a fenti szempontok alapján. Az anyagodat mutasd meg másnak is, aki nem a szürke tömegben versenyez, és kérd ki az ő véleményét is.
  2. Mi az a két-három dolog, amiben tényleg jó vagy? Írd be ezeket a “Készségek” rovatba az önéletrajzodban.
  3. Mi az a két-három dolog, amiben gyenge jó vagy? Ezeket is fogalmazd bele a “Készségek” rovatba. (Extra feladat: a negatívot próbáld meg átfordítani pozitív tulajdonságba. Pl: nem tudok korán felkelni — jól bírom az esti órákban való munkát.)
  4. Képzeld magad elé, és részletezd, hogy milyen állás lenne az ideális számodra. Mi motiválna, hogy éppen ott akarsz dolgozni?

Mi jön most?

A következő leckében arról lesz szó, hogy mi az a 10 végzetes hiba, amivel garantáltan kiborítod a felvételiztetőket. Javaslom, hogy addig már ne küldj el több jelentkezést, amíg el nem olvastad!


Hozzászólások

2. lecke: Lecsukódik már a szemem… — 3 hozzászólás

  1. Akkor tulajdonképen, ha tudsz motivációs levelet írni akkor mindenhez is értesz. Attól,hogy valaki nem tudja magát levélben eladni,kifejezni és a képét a megfelelő oldalra elhelyezni, akkor már Ő nem is jó szakmunkás!? Sznobizmus a munkáltatók is ezt olvasgatják és ezek alapján fogják eldönteni, hogy ki mire alkalmas.Tudományt csinálnak az evidenciából.Szánalmas!

  2. Kedves Judit!

    Épp a napokban olvastam Profession.hu egyik cikkében, néhány HR vezetővel készített interjú alapján, hogy a motivációs levél régen ugyan fontos volt, de most már nem az. Többnyire el sem olvassák, illetve inkább az önéletrajzban szereplő munkatapasztalat és végzettség a döntő egy állás betöltése során.

  3. Bennem csupán az merül fel kérdésként, hogy mi van akkor, amikor az álláshirdetésből nem, vagy alig derül ki, hogy mit kell majd végezni. Pl. Irodai adminisztrátort keresünk. A cég neve pedig titkos, vagy éppen nem található róla információ. Találkoztam már ilyen hirdetésekkel, és hangsúlyozva van, hogy kérik a motivációs levelet. Talán az volna a legelső motivációm, hogy kiderítsem, ki vagy te, és mit vársz el tőlem, hogy meg tudjam mondani, hogy én vagyok-e az, akit keresel?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.