KezdőlapBlogKarácsonyi költekezés

Hozzászólások

Karácsonyi költekezés — 2 hozzászólás

 1. Kedves Judit! Gondoltam én is hozzáteszem a gondolataimat az előttem szólókhoz. A karácsonyi “fogyasztói” ajándékozásról mi is teljesen leszoktunk már évekkel ezelőtt. És bármilyen meglepő egyeseknek, a szüleinket és az egész népes rokonságot könnyű volt leszoktatni: egyszerűen csak közöltük, hogy teljesen felesleges stresszforrás, és senki nem fog megsértődni, ha eltöröljük ezt a kényszeres szokást. Még örültek is a kezdeményezésünknek. Szóval sokszor nem is olyan nehéz megváltoztatni valamit, csak egyeseknek még mindig könnyebb “takarózni” a kifogással, hogy nálunk ez úgysem menne, minthogy egyszerűen megpróbálnák. Ami pedig az ajándékozást illeti: mi együtt töltött idővel ajándékozzuk meg egymást. Karácsonykor összegyűlik a népes rokonság, hazajönnek a távolba szakadt gyerekek (ez vagyok én is) és együtt vagyunk, beszélgetünk Karácsony örömére (még nagy “zabálás” sincsen drága ételekkel, és többfogásos menüvel, csak egy kis ropogtatnivaló). Nem is kell ennél szebb karácsony! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

 2. Kedves Herman Judit!
  Örülök, hogy másnak is ez a véleménye a karácsonyi ajándékozásról! Én szinte egész életemben ezt az utat követtem és követem ma is.
  Nekem is mindig az volt a fontos, hogy szeretetet tudjak adni és olyan segitséget, melyre a legnagyobb szüksége van az én hozzátartozóimnak és a szeretteimnek!
  Olyan jó, hogy erről már más is igy vélekedik!
  Nagyon szépen köszönöm!
  Ez egy fantasztikus ajándék számomra!

  Tisztelettel: Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.