Sokak szerint az ingyenes anyagok legnagyobb haszna az, hogy nem kerülnek pénzbe, ám ez téves hozzáállás. Az ingyenes anyagok legnagyobb előnye az azonnali hozzáférhetőségük: öt percen belül már olvashatod őket, és eldöntheted, hogy a párhuzamosan kínált termék vagy szolgáltatás valóban hasznodra lenne-e, vagy csak öncélú marketing áldozata lennél, ha megrendelnéd.

Amikor egy honlapon „vevőcsalogató” anyagokat kínálnak, annak megvan az oka. Az ingyenes e-könyvek, írások, tanulmányok és tippek olyanok, mint az utcán vagy szupermarketben kezedbe nyomott kóstoló: valami fogalmad lesz, hogy mit lehet itt kapni, de a kóstoló sosem fogja pótolni a gyertyafényes, szolid zongoraszóval kísért közös vacsorát. Az ingyenes anyagokra való feliratkozás is ezek átolvasása hasznos szokás, élj vele te is! De ne áltasd magad azzal, hogy bármilyen ingyenes anyag pótolhatja a fizetős szolgáltatást.

Ha tudatosan akarsz munkát találni, ne kövesd el azt a hibát, hogy megállsz az ingyenes anyagoknál! Aki nem hajlandó a fejlődésébe invesztálni, az elavulttá válik, a modern munkaerőpiac pedig egyre kevésbé tudja befogadni az elavult embereket, legfeljebb sem anyagilag, sem szellemileg nem kielégítő munkát ad nekik. Ha nem vagy kapós a munkaerőpiacon, annak oka van, és ezt az okot csak úgy tudod kezelni, ha te magad változol. A munkaerőpiaci képességeidet kezeld befektetésként. Ne feledd: senki nem úgy született, hogy piaci igény volt rá. A népszerűségért a munka világában is meg kell küzdeni – ennek pedig a legjobb módja, ha egy megfelelő szakember segítségét igénybe véve igényesen fejleszted magad.

 

 


Hozzászólások

Néhány gondolat az ingyenességről — 2 hozzászólás

 1. Amikor nincsen bevételem, akkor csak az ingyenes anyagok jöhetnek szóba. Ezért rendkívül hasznosak.
  Elég szomorú, hogy pénzzel párosítjuk az értéket. Tehát a pénz nem = az értékkel. Gondoljunk csak az egészségünkre, amely nagyon nagy érték és pénzel meg nem vásárolható.
  Én, ellenben az előző hozzászólóval, preferálom és értékesnek tartóm azt, ami ingyenes. Az ingyenes dolgokat is meg lehet becsülni, ez csak döntés és elhatározás kérdése. Az ingyenesség maga is egy érték, egy nagy érték.
  Még valami. Elsősorban megélni szeretnénk, örömmel, boldogan. A munka szórakozás legyen és így biztosítson olyan bevételt, amelyből meg lehet élni és álmokat megvalósítani.
  Megfelelni? A piacnak, a munkahelyi elvárásoknak? Ki a fene akar megfelelni a munkaerőpiacnak és az ott elvártaknak, az életnek nem a megfelelésről kell szólnia. Ezért mennek emberek tönkre, mert bele hajszolják magukat abba, hogy megfeleljenek. Na jó, pár százaléka sikeres lesz, de a többsége nem.

 2. Kedves Judit!
  Természetesen maximálisan egyetértek Önnel az ingyenesség tekintetében, hiszen ami ingyen van azt sokan meg sem tudják becsülni és van bizony akinek ez értéktelen.
  Én sem szeretem az ingyenes dolgokat, de most boldogan kapok a lehetőségen és tanulom az ilyen információkat, mert bizony most olyan helyzetbe kerültem, hogy ezt is takarékosan kell használnom.
  Köszönöm a lehetőséget!

  Tisztelettel: Erzsébet