KezdőlapBlogAkik elavultak

Hozzászólások

Akik elavultak — 11 hozzászólás

 1. Lenyűgözően sokféle dologban képzitek magatokat, igazán jó olvasni! Külön gratula az informatikai témájú továbbképzéshez és az angoltanuláshoz — két olyan téma, amire soha nem késő időt szánni, és ami mindig megtérül így vagy úgy. És egy tipp: ha valami nem megy a munkádban, akkor szinte biztos, hogy létezik egy képzés vagy tanfolyam, ahol éppen abból hoznak fel. Csak meg kell találni és rá kell szánni az időt/pénzt/energiát.

  Jó mulatást!

 2. Sziasztok,

  Mindig örömmel olvasom Judit újabb fejezeteit és a leveleket. Ihletet és eröt merítek belölük. Több ízben ajánlottam már ismeröseimnek is.

  A közelmúltban nagy szerencsém volt. Egy informatikai szakvizsgára készülök, és egy kollégám felkészítö tréningeket tart a témában külsösöknek. Decemberben egyedül jelentkeztem az egyhetes tanfolyamra, de nem mondták le a szervezö kollégák, így bár ráfizetés volt a cégemnek, sokkal többet tanulhattam, mert folyamatos párbeszédben lehettem, négyszemközt az oktatóval.

  Sajnos a baráti körömben, még mindig sokan kényelmesek, és nem foglalkoznak a továbbképzésükkel, pedig nagyon sok jó, szakmai anyag – video érhetö el ingyenesen az Interneten is… Akkor kezdett el csak továbbképzésre járni egyikük-másikuk, amikor a közelmúltban munkanélkülivé vált…

  szép estét

 3. Judit,

  Nagyszerű és rendkívül tanulságos bejegyzés, tökéletesen átéreztem a leírt helyzetet!
  Sok sikert a képzéshez-konferenciához!

 4. Szép Estét! Eddig csendben lapítottam cca 2 éve, s csak figyelgettem, olvasgattam. De ez a story tényleg fájdalmas. Néha találkozni hasonló “mamákkal”, akik sokszor maguk sem tudják, hogy miért is kerültek adott előadóterembe. S a kuncogásukkal cinikusan saját alulinformáltságukat figurázzák ki.
  Most télen indítok angolból, így 40 magasságában…
  Illetve MLM-el foglalkozgatva alkalmanként félnaposokra beülök, hogy frissen tartsak mindent.
  Erősen hajazok a marketing felé,s egy ütős honlap, vagy lap-csoport felállítását tervezem, amivel támogatni szeretném MLM-es munkám.
  Ehhez keresek bevállalós informatikust.

 5. Nagyon egyetértek. Fontosnak itélem meg egy alapszakma megszerzését, amire az évek folyamán épiteni lehet.Az alapszakmánál az igazi előny a nagyfokú tárgyi ismeret, mer ez ad segitséget analóg egyébb szakmai ismeret megszerzésére. Az előzőeket azzal indoklom, hogy noha már három egyetemi diplomával rendelkeztem, 78 évesen ujabb oklevelet szereztem annak okán jelenlegi vállalkozásom végzéséhez azuóbbi a fontosabb.

 6. Akik elavultak.Ismerem.A főnöknőm volt ilyen a bankfiókban.9 évig javítottam a szakmai hibáit,hogy ne égjünk le.Ugyanazzal a végzettséggel,4-szeres fizetés-különbséggel.Ma ő nyugdíjas (400e+)én meg mezőgazdasági dolgozó.Mégsem irigylem,ma. Ma hátra-fordulnék szünetben és szelíden elmagyaráznám az ismeretlen szavakat nekik,ha engedik.Te miért nem? Nem fizetős ügyfél? Konfliktusos kezdeményezni velük a beszélgetést? Nekik is, ismeretlennel,ezért nem mertek kérdezni. Autodidakta önképzéssel foglalkozom telenként. Angol, integrál-pszichológia, buddhista tanítások. Ingyen, a netről szerzett anyagokkal.Mókuskeréken kívül,önállóan dolgozva igyekszem önzetlen segítséget nyújtani környezetemnek.Több szakmai tudás és személyes képesség birtokában, mint a csúcson, vezetői beosztásban, örökös hajszában, most akár piszkos kézzel de belső békében.

 7. Örülök, hogy olvashatom a tanulmányaidat!Én idén biztositással kapcsolatos rendezvényeken voltam és megyek is folyamatosan, mert jelenleg a környezetemben ezt találom a lehetőségem legjobb területének. És itt ismerkedhetek meg pozitivan gondolkodó emberekkel!
  Bár most pályázhattam egy varázslatos állásra! Nos ez álmaim legtitkosabb lehetőségét nyújtja Nekem, amikor ide felvesznek!
  Ma küldtem el az Önéletrajzomat! Nagyon izgalmas és reményteli érzéseket ébresztettek ezek a lehetőségek!
  Fantasztikus, hogy a mai Világunkban ilyet ÉN találtam!Lehet, hogy ez nem véletlen? Ezzel most megajándékoz engem a SORS!?
  Komolyan boldoggá tesz még a gondolat is!
  Köszönöm, hogy Neked megirhattam!

 8. Még épp itt. Facebookkal kapcsolatban szóltam hozzá az imént. Láttam az új bejegyzést. Január elején egy nekem hobbi szakma (női szabó) második modulját fejeztem be.Én tanárt váltok, nem szomszédot. Kerestem, és nagy nehezen találtam egy nekem szimpatikusabbat, februárban folytatnám nála.

 9. Egyetértek. Fontos a folyamatos fejlődés. Idén eddig nemzetközi szakmai workshopon és üzleti angol órákon vettem részt. Január végén pedig prezentációs tréningre készülök.

 10. Jogos: máris kérdezte valaki, hogy én milyen tréningen voltam már idén. Én intenzív marketing-tanfolyamra járok éppen, heti egy napot a konferencián töltök, a többi napot meg a gépem előtt, ahol kidolgozom az Új Stratégiát. (Mellesleg hallani is fogtok róla, mindenféle nagy változások lesznek. És aki rendesen olvassa a leveleimet, az ajándékot is fog kapni.)

 11. Ez jó. Én is rendszeresen járok mindenféle továbbképzésre, tanfolyamra, most például a Vállalkozz Hatékonyan Klubba. És igen, többször ültem már el rossz szomszéd mellől, hogy ne zavarjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.